Bonsai

Bonsai

Bonsai betekent “boom in pot” en vindt zijn oorsprong in Japan en China. Het gaat vooral om het proces van groei en leven.

Toepassing
Bonsai wordt vooral in de tuin toegepast, alhoewel er voor het Nederlandse klimaat ook bonsai voor in huis zijn. Het is de kunst om de boom zorgvuldig te laten groeien in een speciaal samengesteld grondmengsel. Door wortels en takken te snoeien wordt uiteindelijk het gewenste resultaat bereikt. Soms wordt daarvoor ijzerdraad gebruikt. Dit moet na enige tijd weer verwijderd worden, anders groeit het in de stengel of stam.

Gewone planten
Vele soorten bomen, heesters en coniferen zijn geschikt als Bonsai. Ook gewone Nederlandse straatbomen of jonge planten uit het bos. Zoek vooral een oud lijkend eventueel krom exemplaar uit of maak een bos van een aantal jonge boompjes bij elkaar. Hangende of kruipende soorten zijn zeer geschikt om een cascadevorm van te maken.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer wilt weten over bamboe en de toepassing ervan in uw tuin. Ze helpen u graag met goede raad en handige tips.