Kamerplanten Sint-Niklaas

Voor kamerplanten nabij Sint-Niklaas bent u bij ons tuincentrum op de juiste plek. Tijd om de huiskamer op te fleuren met wat groen! Ons aanbod aan kamerplanten varieert elk seizoen en onze collecties gaan altijd met de laatste trends mee. De kamerplanten kunt u ook in prachtige potten plaatsen die u kunt vinden op onze sfeerafdeling. Bij ons vindt u ook regelmatig kamerplanten in de aanbieding, zodat u extra groen naar huis gaat!

Groene kamerplanten kopen nabij Sint-Niklaas

Voor de groenste en gezondste woonkamer vindt u prachtige kamerplanten in ons assortiment van ons tuincentrum bij Sint-Niklaas. Van tropische bladeren in adembenemende formaten tot compacte plantjes voor in de vensterbank, elk hoekje in huis verdient een kamerplant. Vul de hoek naast de bank op met een uitbundige monstera of kamerplanten op stam zoals de yucca of de vingersboom. Wissel het af met kleine kamerplanten zoals de pannenkoekenplant. Andere onderhoudsvriendelijke planten zijn de succulenten, zoals de cactus en de aloë vera. En dat hoeft echt niet saai te zijn, want cactussen zijn er in allerlei vormen, die zelfs in bloei kunnen staan. Ook in uw huiskamer.

Bloeiende kamerplanten nabij Sint-NiklaasDe mooiste kamerplanten bij Sint-Niklaas

De groene kamerplanten die we eerder noemden hebben ook hun bloeiperiodes, maar dat is niet vanzelfsprekend, omdat ze uit een tropische omgeving komen. Het is natuurlijk ook leuk om bloeiende kamerplanten te kopen en af te wisselen met groene kamerplanten. Die vindt u gelukkig ook in ons tuincentrum nabij Sint-Niklaas. Zo is de orchidee al jaren een beroemde kamerplant. In het voorjaar vrolijk je de kamer op met lentebloeiers als blauwe druifjes en narcissen en in de zomer komen de gardenia’s op tafel. Met kerst is de kerstster onmisbaar als aankleding, maar pas op, deze is giftig voor huisdieren.

Hangende kamerplanten kopen

Naast de kamerplanten op stam is het een leuke afwisseling om hangende kamerplanten op grote hoogtes neer te zetten, zodat deze zich naar beneden laten zakken. Zo is de rhipsalis erg leuk voor in de badkamer, deze kan namelijk wel tegen wat vochtigheid. In de slaapkamer is het erwtenplantje een goeie aanwinst. Voor de waaghalzen: de scindapsus kan behoorlijke kilometers maken, leidt hem door de woonkamer en laat u verrassen door zijn luchtzuiverende eigenschappen!

Verzorg uw kamerplant uit Sint-Niklaas

Elke kamerplant heeft natuurlijk zijn eigen verzorging nodig, maar voor een optimale verzorging zijn deze zaken zijn altijd goed om te weten:

  • Let op de standplaats van de kamerplant, sommige hebben liever een zonnig plekje, anderen staan liever in de schaduw.
  • Geef pas water als de grond niet meer vochtig is, bij vetplanten mag de grond zelfs wat langer droog blijven.
  • Geef minimaal één keer per jaar geschikte voeding.
  • Verpot de plant om de wortels ruimte te geven en de groei te stimuleren. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar.
  • Zet planten niet op de tocht, daar houden ze niet zo van.
  • Draai de kamerplant af en toe een slag, zodat hij genoeg licht vangt en niet scheef gaat groeien.

Tips nodig voor het verzorgen van uw kamerplant uit Sint-Niklaas? We staan u uiteraard graag te woord in ons tuincentrum nabij Sint-Niklaas.

De belangrijkste kamerplant van het jaar

De belangrijkste tijd van het jaar heeft een goeie kamerplant nodig: de kerstboom. Bij ons kunt u terecht voor een echte kerstboom met een heerlijke dennengeur, of een niet-geurende boom met zachte naalden. Ook vindt u in ons tuincentrum nabij Sint-Niklaas een uitgebreid assortiment  kunstkerstbomen, met en zonder ingebouwde verlichting. Na het uitzoeken van de kerstboom kunt u genoeg inspiratie opdoen voor de versiering, van kerstslingers en kerstballen tot kerstdorpjes en sfeervolle verlichting voor buiten. Bovendien kunt u na het inpakken van de kerstboom weer een aantal gave kamerplanten in huis halen!

Een kunstplant als kamerplant

Het gaat bijna automatisch, kunstplanten water geven. Deze planten zijn bijna niet van echt te onderscheiden en dat komt goed uit! Want deze kamerplanten hebben geen verzorging nodig, en zullen nooit verwelken. Behalve als u ze water geeft. Kunstplanten zijn er in bijna net zo veel soorten en maten als echte kamerplanten. Zet ze in een gave bijpassende pot en combineer kunstplanten van verschillende hoogtes. Ready to relax! Kunstkamerplanten koopt u bij ons tuincentrum nabij Sint-Niklaas. 

Kamerplanten kopen nabij Sint-Niklaas

Op dit moment is het nog niet mogelijk om kamerplanten te bestellen via onze webshop, maar houd onze website in de gaten! Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen om te vragen of wij een specifieke kamerplant in ons assortiment hebben, dan kunnen we deze voor u apart houden. Ook hebben wij regelmatig kamerplanten in de aanbieding, reden genoeg om langs te komen bij Tuincentrum Van Buynder nabij Sint-Niklaas om de leukste kamerplanten te kopen!