Dierenwinkel Sint-Niklaas

Op zoek naar een dierenwinkel bij Sint-Niklaas? Na een bezoek aan ons tuincentrum Van Buynder kunt u uw dier met hartenlust verwennen! Of uw huisdier nu blaft, miauw, vliegt of huppelt, voor elk huisdier hebben wij genoeg dierbenodigdheden. Denk aan mandjes, hokken, voerbakken, voer en natuurlijk ook medicijnen.

Het juiste voer voor uw viervoeter koopt u bij onze dierenwinkel nabij Sint-NiklaasDierenwinkel Sint-Niklaas voor al uw dierenbenodigdheden

Bij onze dierenwinkel nabij Sint-Niklaas kunt u terecht voor advies over uw huisdier. Een gezonde levensstijl voor uw hond of kat begint natuurlijk bij het juiste voer. Elk dier heeft wel zijn eigen voorkeur voor een bepaalde brok of soort natvoer. Voor honden zijn de brokken en het natvoer prima als dagelijkse maaltijd. De brokken verschillen wel onderling afhankelijk van het ras en vooral de grootte van de hond. Een grote hond vindt het namelijk minder prettig om kleine brokjes te eten, die slikt hij zo door. Een kleine hond houdt daarentegen niet van te grote brokken. Soms kan uw kat of hond medische problemen hebben, waarvoor wij speciaal voer in ons assortiment hebben, zoals bij huidproblemen of blaasgruis.

Natvoer of droogvoer?

Natvoer en droogvoer hebben zo hun voor- en nadelen. Vaak worden beide soorten voer allebei gegeven, met natvoer als aanvulling op het droogvoer. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen brokken te geven, maar zorg er dan wel voor dat er altijd water beschikbaar is, droog voer bevat namelijk een stuk minder vocht dan natvoer. Het nadeel van natvoer is echter dat het sneller bederft dan droogvoer. Voor dieren met blaasproblemen biedt natvoer een goede uitkomst, door de hogere vochtigheid. Uiteindelijk is het belangrijk om voer te geven waarmee uw hond of kat voldoend voedingsstoffen mee binnenkrijgt. Als uw huisdier zijn natvoer steeds laat staan, probeer dan eens een ander merk of een andere smaak. We adviseren u graag over de juiste voeding in ons tuincentrum bij Sint-Niklaas!

Alles voor uw knaagdier in onze dierenwinkel bij Sint-Niklaas

Een cavia, hamster of konijn is een erg schattig huisdier, ideaal voor jonge kinderen. Het is erg leuk om naar het diertje te kijken in zijn kooi, of af en toe op schoot te nemen. Voor de gezondheid van het knaagdier is het in eerste instantie belangrijk dat ze de juiste voeding krijgen, maar ook genoeg te doen hebben in hun kooi, zodat ze zich niet gaan vervelen. Plaats bijvoorbeeld een loopwiel in de kooi of neem een kooi met gave tunnels. Zorg ook voor genoeg schuilplekjes, bijvoorbeeld houten huisjes of genoeg stro en hooi. Voor lekkere snacks bent u ook welkom in ons tuincentrum!

Kalmerende huisdieren

Liever een rustgevend huisdier? Er is niets meer kalmerend dan het bekijken van een aquarium vol met kleurrijke vissen. Het onderhouden van een vissenkom of aquarium kan echter aardig wat voeten in de aarde hebben. Zorg er in ieder geval voor dat er niet te veel vissen in één kom zwemmen. Voor het behoud van een goede waterkwaliteit is een filter en een goede pomp onmisbaar, op deze manier zal het water ook langere tijd in goede staat zijn. Daarnaast zijn planten ook onmisbaar, voor de vissen, en voor het uiterlijk van je aquarium! Alle benodigdheden voor uw aquarium vindt u bij Dierenwinkel Van Buynder nabij Sint-Niklaas!

Fladderende vriendjes in onze dierenwinkel nabij Sint-NiklaasDierenwinkel Sint-Niklaas voor de beste dierenverzorging

Tot slot is er ook aan uw fladderende vriendjes gedacht! Zowel de binnenvogels als buitenvogels zullen niets tekort komen, met heerlijke zaden en robuuste vogelhuisjes. Ook vogels hebben genoeg aandacht nodig, wat begint bij de juiste kooi. Een kooi met horizontale spijlen is ideaal voor kleinere vogels, omdat ze dol zijn op klimmen. Zorg er in ieder geval voor dat de kooi de volgende zaken bevat:

  • Goede bodembedekker zoals schelpenzand
  • Waterfles
  • Diverse voerbakjes voor onder andere voer en grit
  • Een soortgenoot
  • Een schommeltje
  • Minimaal twee (houten) zitstokken
  • Kalkblok of snoepjeshouder
  • Vogelbadje dat aan de kooi bevestigd kan worden

Zet de kooi op een tochtvrije plek, waar de vogel genoeg overzicht heeft over de kamer. Meer informatie over vogels? Stel uw vragen aan de experts van uw dierenwinkel nabij Sint-Niklaas.

Aanbiedingen en acties in onze dierenwinkel nabij Sint-Niklaas

Wij hebben regelmatig kortingen op dierenartikelen bij onze dierenwinkel nabij Sint-Niklaas, deze vindt u in ons tuincentrum, op onze website en op Facebook. Ideaal als uw kat zich iets te veel heeft uitgeleefd op de krabpaal, of uw hond zijn speelgoed heeft doorgekauwd. Ook is het voordelig om een voorraadje voer in te slaan als het in de aanbieding is. Houd dus onze folder op de website en Facebook in de gaten!

Merken dierenbenodigdheden

In ons assortiment hebben wij onder andere de leukste dierbenodigdheden van onder andere Lief! en HappyHouse, waaronder eet- en drinkbakken, comfortabele manden, halsbanden voor verschillende hondenrassen, plaids en speeltjes. ’s Winters kleedt u uw viervoeter warm aan met stoere hondenkleding. U bent van harte welkom met uw huisdier in onze dierenwinkel bij Sint-Niklaas!