Planten Sint-Niklaas

Voor het kopen van planten in de buurt van Sint-Niklaas bent u bij Tuincenter Van Buynder op de juiste plek! Elk seizoen hebben wij een uitgebreid aanbod aan vaste planten, eenjarige planten en kamerplanten.

Vaste planten kopen nabij Sint-NiklaasPlanten kopen voor op het balkon nabij Sint-Niklaas

Gaat u de tuin opnieuw aanleggen of wilt u de stenen vervangen door vaste planten? Deze geven een natuurlijke sfeer aan de tuin en lokken ook vogels en egels! Bij ons tuincentrum in Sint-Niklaas vindt u onder andere bodembedekkers tegen onkruid zoals kattenkruid, die heerlijk ruikt en vlinders aantrekt. Andere onmisbare meerjarige planten die u bij ons kunt kopen zijn lavendel, heide en campanula.

Grote vaste planten bij Sint-Niklaas

Zoekt u grote vaste planten bij Sint-Niklaas? Van grotere vaste planten zoals hortensia’s en pioenrozen kunt u jarenlang genieten. Er is een verschil tussen groenblijvende vaste planten en bladverliezende planten. Winterharde planten zorgen ervoor dat de tuin jaarrond groen blijft, plant daarvoor de hedera en de Toscaanse jasmijn. Bladverliezende planten verkleuren vaak prachtig van blad in de herfst, zoals de kornoelje. In een tuin met een oosterse stijl komt bamboe goed tot zijn recht. Plaats rotsplanten langs de vijver of op een verhoging en kleed het aan met mooie tuinbeelden!

Planten kopen voor het balkon dichtbij Sint-Niklaas

Niet iedereen is gezegend met een grote tuin of heeft tijd om een tuin te onderhouden. In een kleine tuin of op een balkon zijn er gelukkig genoeg vaste planten die voor een leuke aankleding kunnen zorgen. Plaats labradorviooltjes in een pot of koop fuchsia’s in een hanging basket, deze wijzen dan met hun adembenemende paarse bloemen naar de grond. Een bijzondere optie is de sierui, deze bloeit eerder dan andere vaste planten, en gaat flink de hoogte in, een welkome afwisseling! Planten voor op het balkon koopt u bij Van Buynder nabij Sint-Niklaas.

Tips voor het planten van vaste planten

  • Begin rustig en plant niet alles vol. Misschien vind je bepaalde combinaties toch niet zo mooi, dan kun je deze later nog verplaatsen naar een lege plek.
  • Kies planten in Sint-Niklaas die in verschillende seizoenen bloeien, zodat de tuin altijd kleur heeft.
  • Zet de hogere planten achterin en kleinere planten voorin.
  • Kies soorten waarvan de zaden niet overal naartoe waaien, tenzij u van verrassingen houdt.
  • Laat de grond bedekt met verdord blad zodat onkruid geen kans krijgt.

Kamerplanten kopen nabij Sint-NiklaasKamerplanten kopen nabij Sint-Niklaas

Voor in huis hebben wij ook genoeg vaste planten die u kunnen voorzien in uw groenwensen. Wat dacht u van groene luchtzuiveraars die CO2 omzetten in zuurstof? De meeste planten zijn luchtzuiverend, maar de lepelplant doet daar nog een schepje bovenop. Een goede keuze voor in de slaapkamer. De blauwvaren kan er ook wat van, en heeft zijdezachte bladeren. Met de yucca of palmlelie haal je direct een tropische sfeer in huis. Nog leuker: deze stoere plant heeft niet veel water nodig. Andere planten uit ons tuincentrum in Sint-Niklaas die erg populair zijn als kamerplant zijn de sanseveria en de orchidee. Nog eentje dan: de rhipsalis doet het erg goed als badkamerplant, laat maar hangen!

Eenjarige planten uit Sint-Niklaas ter afwisseling

Eenjarige planten kosten wat meer onderhoud, omdat u elk jaar nieuwe plantjes moet plaatsen, maar dat is tegelijkertijd ook het voordeel. Een perfect moment om een andere kleur of een nieuwe vorm uit te kiezen en de tuin weer een nieuwe uitstraling te geven. Wissel afrikaantjes af met korenbloemen en haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg zodat je kunt blijven genieten van een bloeiende plant. Er zijn ook eenjarige planten die hun zaadjes laten vallen en zich gewoon weer laten zien, zoals de Oost-Indische Kers. Proef de blaadjes en de bloemetjes eens, heerlijk pittig voor over een salade! Andere eetbare vaste planten zijn munt en salie.

Bloembollen kopen

In ons tuincentrum nabij Sint-Niklaas kunt u ook bloembollen kopen. Wat is er leuker dan uw eigen zaadje planten en hem uit het ei te zien komen? Laat u verrassen en neem een bollenmix. Strooi ze ’s winters in de tuin en wacht tot het voorjaar aanbreekt. Het is handig om de bollen recht te leggen, maar eigenlijk is het niet nodig. De planten zullen alsnog naar het licht groeien. Maak ook eens een bollenlasagne! Plaats eerst de vroegbloeiende bollen, zoals krokussen, vervolg met hyacinten en sluit af met laatbloeiende bollen zoals tulpen.

Verzorg de vaste planten

Om zo lang mogelijk van de vaste planten te kunnen genieten, vindt u bij Tuincenter Van Buynder nabij Sint-Niklaas de beste voeding en meststoffen voor vaste planten. Universele potgrond is geschikt voor bijna alle planten. Om de aarde op te hogen of om vaste planten in de grond te zetten, is plantaarde of tuinaarde het beste. Onze medewerkers staan u graag te hulp als u vragen heeft over het planten van vaste planten!