5 tips om planten te stijlen in huis

5 tips om planten te stijlen in huis

 

Heb je veel kamerplanten in huis? Leuk! Hoe stijl je deze groene planten nou op een leuke manier? Naast het feit dat groen natuurlijk altijd goed is voor de sfeer én de leefomgeving, wil het oog ook wat. Er zijn verschillende manieren om je planten op een bepaalde manier te kiezen en te plaatsen dat het een prachtig geheel vormt met je leefomgeving! Wij delen hier onze tips om kamerplanten te stijlen in huis.

Tip 1: More is more!

Eén kamerplant is leuk, maar meerder kamerplanten bij elkaar is nog leuker! Probeer je kamerplanten eens te clusteren en je staat versteld van het effect! Het enige waar je op hoeft te letten is of ze dezelfde behoefte hebben qua standplaats, maar verder kun je helemaal los! Probeer eens planten van verschillende hoogtes bij elkaar te zetten of planten met verschillende bladvormen. Je kunt hiervoor dezelfde potten gebruiken, om het wat meer binnen een thema te houden. Of kies voor potten in dezelfde kleurtint, print of sfeer! Je zal zien dat drie planten bij elkaar een groter statement is dan één losse plant!

Tip 2: Kleur brengt leven in huis!

Speel bij de keuze van planten met verschillende bloem- en bladkleuren en maak een combinatie van groene en bloeiende kamerplanten. Ga op zoek naar planten met helder groen blad, donkerrood blad, gestippeld blad, behaard blad, belijning in het blad, gekruld blad en scherp blad. Er zijn ontelbaar veel opties! Ga los en creëer mooie combinaties. Ga je voor verschillende bladvormen in één kleurtint? Of ga je juist voor allerlei verschillende kleuren? Kies je voor verschillende materialen en structuren, of neem je potten in steeds dezelfde vorm?

Tip 3: Vorm als design

Elke plant heeft zijn eigen kenmerkende vorm. Sommige planten zijn zo opvallend dat hun vorm op zich al een designstuk is! Zet een grote plant daarom eens op een verhoging als bijzettafel. Sommige planten zijn zo groot, die hebben geen voetstuk nodig. Er zijn talloze vormen planten beschikbaar op onze binnenafdeling in het tuincentrum: van planten op een dikke stam, tot slanke planten met uitlopende bladeren. Of wat dacht je van bijvoorbeeld een palm? Kies je voor een speelse en breed uitlopende varen of ga je liever voor een hogere en slanke plant, als de sansevieria? 

Tip 4: Functie in de ruimte

Elke ruimte in huis heeft zijn eigen functie en daar kun je ook de plantkeuze op aanpassen. Een kantoor of kamer waar je studeert of werkt, heeft bijvoorbeeld baat bij planten die je scherp en gefocust houden, zoals de calathea, aloë vera of cactus. De slaapkamer en badkamer zijn plekken om tot rust te komen, dus voor deze ruimte je voor planten met ronde en zachte vormen, zoals de peperomia, clusia of de calathea orbiflora. In de woonkamer wordt er geleefd en is er ruimte voor leven in de brouwerij, dus denk hierbij aan de zamioculcas, ficus, graslelie of een aglaonema.

Tip 5: Combineren met andere woonaccessoires

Een plant is natuurlijk een mooie toevoeging aan je interieur, maar probeer deze ook in de ruimte te combineren met andere accessoires. Plaats naast een plant, ook een leuke waxinelichthouder of een sfeerbeeldje op de salontafel. In de wandkasten stijl je planten met fotolijstjes in hippe kleuren en mooie keramieken potjes met kleine cactussen. Mix groen met natuurlijke materialen of hippe accessoires en creëer eenheid in je interieur!

Kamerplanten kopen in Temse

Wij hopen dat je weer vol inspiratie zit om van je woonkamer een waar paradijs te maken! Wij hebben bij ons in het tuincentrum een ruime collectie aan planten, potten, kussen, plaids, kaarsen, kaarsenstandaards en overige woonaccessoires om je hierbij goed van dienst te kunnen zijn. Twijfel je? Spreek gerust onze ervaren werknemers aan. Zij zijn gespecialiseerd in het stijlen van de winkel, dus geven jou graag advies als je er niet helemaal uitkomt. Je vindt ons tuincentrum in Temse. Tot snel!